Blog Haar

Wat is Hairdusting?

1 november 2019

Kijk je niet uit naar een knipbeurt omdat je liever langer haar wilt of blijft je haar er maar dof uitzien en heeft een masker niet genoeg effect meer? Wie weet is dit dan iets voor jou..

Als je graag langer haar wilt, sta je waarschijnlijk niet te springen als je punten weer geknipt moeten worden. Toch is het goed om dit wel te doen, omdat gespleten punten verder kunnen splijten tot hoger in het haar. Je haren kunnen afbreken en je kunt het goed zien aan de ‘witte’ puntjes in het haar. Zonde, als je mooie lange haren wilt! Helemaal voorkomen lukt dit ook niet door alleen je punten te knippen. Je haren slijten namelijk ook gewoon door bijvoorbeeld, schuring van kleding, föhnen, wassen en kleurbehandelingen. Het haar oogt hierdoor dof of droog en heeft weinig glans. Met Hairdusting kun je dit voorkomen of langer uitstellen, doordat alle gespleten punten die in de lengte van het haar zitten worden weggehaald waardoor glans weer terugkomt.

Hoe dan? Nou zo…

Alle gespleten haarpunten worden opgezocht en uit het haar geknipt. Dit gebeurt laagje voor laagje, waarbij het haar strak wordt getrokken en alle uiteindes die naar buiten springen worden geknipt. Er wordt dus niks van de lengte van je haar afgeknipt. Het vergt dan ook wat tijd, maar het is het waard. Het is helaas niet zo dat je helemaal nooit meer de punten hoeft te knippen, maar je kunt het op deze manier wel wat uitstellen. Het wordt ook weleens op een andere manier gedaan. Het haar wordt dan gedraaid en weggebrand met een kaars. Ik geef zelf niet de voorkeur aan deze methode, waarbij het risico bestaat dat je hele haar wordt weggeschroeid.

Heb je al een coupe met lange haren, dan vind je het misschien belangrijk dat het er verzorgd uitziet. Door het verzorgen van het haar met bijvoorbeeld maskers en door weinig gebruik te maken van hitte zoals een stijltang, kun je het haar langer mooi houden. Uiteindelijk zullen er alsnog gespleten punten ontstaan en is een knipbeurt onvermijdelijk. Hairdusting zorgt ervoor dat het haar er dan weer glanzend en verzorgd uitziet.


    Ontvang de gratis online folder vol met echte tips om glanzend gezond haar te creëren! Laat hieronder je email-adres achter en ontvang ‘m direct
    Holler Box