Blog Haar

Volle wenkbrauwen met HennaBrows

4 december 2019

Je kunt volle wenkbrauwen creëren met een Henna Brow Treatment. Wenkbrauwen zijn grondlegger in de mimiek van je gezicht. Als ze teveel geëpileerd zijn of geen juiste vorm, kan dit een verkeerde expressie geven, waardoor het lijkt alsof je verbaasd of boos kijkt. Soms zijn er haartjes die niet meer teruggroeien en ontstaan er gaten. Deze gaatjes kun je gemakkelijk opvullen met HennaBrows.

Plantaardig

Henna kent bijna iedereen wel als een rode kleur haarverf en er zullen weinig mensen zijn die deze tint op hun wenkbrauwen geverfd willen zien. Een kleine uitleg over de Henna Brows is dus misschien wel handig.

De verf wordt gemaakt van de plant Lawsonia Inermis en is dus als basis natuurlijk en plantaardig. Om de verschillende tinten te krijgen, wordt het vermengd met andere gedroogde planten, zodat het verkrijgbaar is in verschillende tinten. Zo kan voor elke kleur wenkbrauw de juiste tint gebruikt worden. 

Verschil met wenkbrauwverf

Henna brow treatment

Met een wenkbrauwverf kleur je alleen de haren donkerder of lichter. Met Henna Brow kleur je niet alleen je wenkbrauwen maar ook de huid onder de wenkbrauwhaartjes mee. Dit zorgt ervoor dat alle plekjes waar geen haartjes zitten ook worden opgevuld. Hierna hoef je dus niet meer je wenkbrauwen bij te tekenen en ik kan je vertellen, dat scheelt een hoop tijd in de ochtend. 

We noemen het een Treatment omdat het een volledige behandeling is voor de wenkbrauwen. De wenkbrauwen (en huid) zullen niet alleen gekleurd worden, maar ook volledig in model worden gebracht naar vorm van het gezicht.

  • Eerst wordt de huid onder de wenkbrauwen gescrubd, zodat de verf goed pakt op de huid doordat alle dode huidcellen zijn verdwenen en de huid vetvrij is.
  • Hierna worden de wenkbrauwen gemodelleerd (geëpileerd en eventueel bijgeknipt). Er wordt gekeken naar de juiste vorm.
  • Dan wordt Henna aangebracht. 
  • Het resultaat zijn strakke en voller ogende wenkbrauwen. 

Wat is het resultaat?

Het resultaat is natuurlijk en kan tot wel 2 weken op de huid en tot 6 weken op de haartjes blijven zitten. Wel belangrijk is om zo min mogelijk vette producten of water te gebruiken. Zo blijft het resultaat langer zichtbaar. Wil je meer lezen over de behandeling/prijzen klik dan hier of ben je enthousiast en wil je gelijk een afspraak maken? Klik dan hier.

Hennabrows
Voor en na foto. Bij voor-foto zijn de wenkbrauwen al gemodelleerd.

Tip: Laat tegelijkertijd je wimpers donker verven met natuurlijke wimperverf. Zonder mascara heb je dan ook mooie donkere wimpers. Helemaal handig als je even geen mascara op wilt door vakantie, een bezoekje aan de sauna of gaat zwemmen. Klik hier voor meer informatie over het verven van wimpers.

    Benieuwd naar wat we doen? Schrijf je in en ontvang direct het concept! 
    Holler Box