Blog Haar

Volle wenkbrauwen met HennaBrows

4 december 2019

Je kunt volle wenkbrauwen creëren met een Henna Brow Treatment. Wenkbrauwen zijn grondlegger in de mimiek van je gezicht. Als ze teveel geëpileerd zijn of geen juiste vorm, kan dit een verkeerde expressie geven, waardoor het lijkt alsof je verbaasd of boos kijkt. Soms zijn er haartjes die niet meer teruggroeien en ontstaan er gaten. Deze gaatjes kun je gemakkelijk opvullen met HennaBrows.

Henna als basis

Henna kent bijna iedereen wel als een rode kleur haarverf en er zullen weinig mensen zijn die deze tint op hun wenkbrauwen geverfd willen zien. Een kleine uitleg over de Henna Brows is dus misschien wel handig.

De verf wordt onder andere gemaakt van de plant Lawsonia Inermis en is dus als basis natuurlijk en plantaardig. Om de verschillende tinten te krijgen, wordt het vermengd met andere gedroogde planten, zodat het verkrijgbaar is in verschillende tinten. Zo kan voor elke kleur wenkbrauw de juiste tint gebruikt worden. 

Verschil met wenkbrauwverf

Met een wenkbrauwverf kleur je alleen de haren donkerder of lichter. Met Henna Brow kleur je niet alleen je wenkbrauwen maar ook de huid onder de wenkbrauwhaartjes mee. Dit zorgt ervoor dat alle plekjes waar geen haartjes zitten ook worden opgevuld. Hierna hoef je tijdelijk niet je wenkbrauwen bij te tekenen en ik kan je vertellen, dat scheelt een hoop tijd in de ochtend. 

We noemen het een Treatment omdat het een volledige behandeling is voor de wenkbrauwen. De wenkbrauwen (en huid) zullen niet alleen gekleurd worden, maar ook volledig in model worden gebracht naar vorm van het gezicht.

  • De vorm en kleur van de wenkbrauwen worden bepaald.
  • Daarna worden de wenkbrauwen naar vorm gemodelleerd (geëpileerd en eventueel geknipt).
  • Dan wordt Henna aangebracht. 
  • Het resultaat zijn strakke en voller ogende wenkbrauwen. 

Wat is het resultaat?

Het resultaat is natuurlijk en kan tot wel 1 á 2 weken op de huid blijven (afhankelijk per persoon) en tot 6 weken op de haartjes blijven zitten. Wel belangrijk is om zo min mogelijk vette producten of water te gebruiken, zodat het zolang mogelijk op de huid blijft zitten. Zo blijft het resultaat langer zichtbaar op de huid. Vette producten hebben geen invloed op de kleur van de haartjes. Wil je meer lezen over de behandeling/prijzen klik dan hier of ben je enthousiast en wil je gelijk een afspraak maken? Klik dan hier.

Tip: Laat tegelijkertijd je wimpers donker verven met natuurlijke wimperverf. Zonder mascara heb je dan ook mooie donkere wimpers. Helemaal handig als je even geen mascara op wilt door vakantie, een bezoekje aan de sauna of gaat zwemmen. Klik hier voor meer informatie over het verven van wimpers.

    Ontvang de gratis online folder vol met echte tips om glanzend gezond haar te creëren! Laat hieronder je email-adres achter en ontvang ‘m direct
    Holler Box