Blog Haar

Mooier haar met etherische oliën

28 maart 2020
etherische oliën HAIR Esmée

Etherische oliën zijn geheel natuurlijk. Ze worden verkregen door stoomdestillatie of persing rechtstreeks uit de plant of vrucht. De oliën hebben een sterke geur die invloed heeft op ons gemoedstoestand. Zo kunnen ze ons een oppepper geven of juist ontspanning brengen.

Er zijn vele verschillende toepassingen mogelijk, waarbij het ons lichaam positief beïnvloed. Zo kunnen ze ook gebruikt worden voor haar en huid en geven daarbij veel voordelen.

Etherische oliën helpen bij bijvoorbeeld bij droog haar, verschillende hoofdhuid problemen, jeuk, haarverlies, vet haar en nog véél meer. Het kan zelfs als natuurlijk kleurversterker worden gebruikt.

Mengen met een olie!

Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd. Vaak is een druppeltje minder gebruiken, beter dan meer. Twee druppels per keer kunnen al genoeg zijn voor het gewenste effect. Niet elke etherische olie kan je direct op de huid gebruiken en daardoor meng je deze met een draagolie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jojoba-olie. Doordat je de etherische druppels vermengd met een olie, is het ook gelijk makkelijker te verdelen op het haar en de hoofdhuid.  

Als haarmasker & haarserum

Zodra je de draagolie hebt vermengd met één of meerdere etherische oliën kan deze gebruikt worden als masker voor zowel het haar als op de hoofdhuid. Je kan hierbij een specifiek probleem aanpakken zoals droog haar of een olie maken met verschillende etherische oliën, waarbij je tegelijkertijd ook een jeukende hoofdhuid aanpakt. Laat het masker 15 a 20 minuten intrekken en was het daarna goed met shampoo en sluit af met een conditioner. 

Als je olie aanmaakt en in een flesje bewaart, kan je het ook gebruiken als haarserum. Je maakt een olie aan met één of meerdere etherische oliën die voor jouw haartype geschikt zijn. Daarvan breng je 1 of 2 druppels in de lengte van je haar aan. Het verzorgt je haar en geeft een mooi glans. Omdat de olie zeer rijk is, heb je maar weinig nodig anders wordt je haar sliertig en te vet. 

Tip: Wil je een etherische olie uitproberen, maar weet je niet welke? Kies dan voor lavendel. Lavendel is bij veel verschillende haar en huidproblemen toepasbaar. Bijvoorbeeld bij droog haar, jeukende hoofdhuid, droge hoofdhuid, roos, beschadigd haar.

lavendel

Ook hierbij geldt kwaliteit kwaliteit kwaliteit..

Wanneer je kiest voor etherische oliën, kies dan voor een goede kwaliteit. Oliën van slechte kwaliteit zijn vermengd met chemische bestanddelen en dus niet meer zuiver. Het proces om de oliën te verkrijgen uit planten is een intensief proces en als het niet op de juiste manier wordt nageleefd is de werking minder tot niet. Zodra je een hele goedkope olie vindt, kun je je afvragen in hoeverre het dan nog werkt. Lees de ingrediënten die erin zitten, zo kan je zien of je een pure olie in handen hebt. En kijk of de juiste plantensoort erop staat, zodat je niet het nichtje of neefje in handen hebt die bijna een identieke naam draagt, maar niet dezelfde eigenschappen heeft.

Veel succes!

    Ontvang de gratis online folder vol met echte tips om glanzend gezond haar te creëren! Laat hieronder je email-adres achter en ontvang ‘m direct
    Holler Box