Site Logotype
Haar

Mooi haar met etherische oliën

Etherische oliën zijn geheel natuurlijk. Ze worden verkregen door stoomdestillatie of persing rechtstreeks uit de plant of vrucht. Er zijn verschillende toepassingen mogelijk, waarbij het ons lichaam positief beïnvloed. Het kan dus ook gebruikt worden voor haar en huid.

Etherische oliën helpen bij bijvoorbeeld bij droog haar, verschillende hoofdhuid problemen, jeuk, haarverlies, vet haar en nog véél meer. Het kan zelfs als natuurlijk kleurversterker worden gebruikt.

Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd. Gebruik beter een druppeltje minder dan teveel. Twee druppels kunnen al genoeg zijn voor het gewenste effect. Etherische oliën mogen niet direct op de huid worden gebruikt en meng je in een draagolie. Een draagolie kan bijvoorbeeld jojoba of olijfolie zijn.

Zodra je de draagolie hebt vermengd met één of meerdere etherische oliën kan deze gebruikt worden als masker voor zowel het haar als op de hoofdhuid. Je kan hierbij een specifiek probleem aanpakken zoals droog haar of een olie maken met verschillende etherische oliën, waarbij je tegelijkertijd ook een jeukende hoofdhuid aanpakt. Laat het masker 15 a 20 minuten intrekken en was het daarna goed met shampoo en sluit af met een conditioner. 

Een aangemaakt olie kan in een apart flesje bewaart worden en gebruikt worden als haarserum. Je maakt een olie aan met één of meerdere etherische oliën en daarvan breng je 1 of 2 druppels in de lengte van je haar aan. Het verzorgt je haar en geeft een mooi glans. Omdat een olie zeer rijk is, heb je maar weinig nodig.

Tip: Wil je een etherische olie uitproberen, maar weet je niet welke? Kies dan voor rozemarijn, die is bij veel verschillende haar en huidproblemen toepasbaar. Bijvoorbeeld bij droog haar, jeukende hoofdhuid, droge hoofdhuid, roos, beschadigd haar.

Wanneer je kiest voor etherische oliën, kies dan voor een goede kwaliteit. Oliën van slechte kwaliteit zijn vermengd met synthetische ingrediënten en dus niet meer zuiver. Het is een intensief proces om de oliën te verkrijgen en als het niet op de juiste manier wordt gedaan is de werking minder tot niet. Zodra je een hele goedkope olie vindt, kun je je afvragen in hoeverre het dan nog werkt. Lees de ingrediënten die erin zitten, zo kan je zien of je een pure olie in handen hebt. En kijk of de juiste plantensoort erop staat, zodat je niet het nichtje of neefje in handen hebt die bijna een identieke naam draagt, maar niet dezelfde eigenschappen heeft.

Share