Site Logotype
Haar

Kokosolie als haarmasker?

Misschien heb je al eens eerder gehoord over het gebruik van kokosolie in het haar. Wist je dat wetenschappelijk bewezen is, dat het 1 van de weinige oliën is die diep in het haar kan worden opgenomen? Omdat het zo diep in het haar kan dringen, wordt haar gevoed en beschermd. Het is dus perfect om te gebruiken als haarmasker!

Hoe langer je de kokosolie in het haar laat, hoe dieper het in je haar trekt. Na één uur intrekken heeft het al effect. Na maar liefst 16 uur is bijna alles opgenomen in het haar. Dus hoe langer je het in je haar laat, hoe beter. Je kan er bijvoorbeeld een nacht mee slapen. De olie kan elke week als masker worden gebruikt.

Voordelen van kokosolie als haarmasker

  • Haar voelt dikker.
  • Haar wordt sterker, doordat het een gunstig effect heeft op de proteïne waar het haar uit opgebouwd is. Goed dus bij poreus/droog haar
  • Haar krijgt meer glans.
  • Gunstig effect op de hoofdhuid. Fijn voor een gevoelige/droge hoofdhuid met eventueel schilfers.

Kokosolie is een vaste substantie, die bij een warme temperatuur vloeibaar wordt. Doe 2 á 3 eetlepels kokosolie in een hittebestendig bakje en zet in de magnetron tot het vloeibaar wordt (let goed op, want het wordt al snel te heet!). Daarna kan je de kokosolie streng voor streng aanbrengen. Je haar mag goed doordrenkt zijn van de olie. Doe daarna je haar bijvoorbeeld in een knot, zodat het kan intrekken. Was je haren na het intrekken wel 2 keer uitgebreid (van hoofdhuid tot de punten) met een milde natuurlijke shampoo en gebruik daarna conditioner.

Blijft je haar nog iets vettig? Was dan de volgende keer nog een derde keer of met meer shampoo en voldoende water. En zet vooral door. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zal je snel verschil merken.

Vind je kokosolie te ingewikkeld doordat je het moet verwarmen? Kies dan voor de herstellende olie van Hairborist en gebruik deze olie 1 keer per week voor het wassen om je haarkwaliteit te verbeteren

Share