Blog Haar

Kokosolie als haarmasker?

1 november 2019
kokosolie als haarmasker

Misschien heb je al eens eerder gehoord over het gebruik van kokosolie in het haar. Wist je dat wetenschappelijk bewezen is, dat het de enige olie is die tot diep in het haar kan worden opgenomen? Dit in tegenstelling tot andere oliën, zoals bijvoorbeeld olijfolie. Omdat het zo diep in het haar kan dringen, wordt haar gevoed en beschermd. Het is dus perfect om te gebruiken als haarmasker.

Hoe langer je de kokosolie in je haar laat, hoe dieper het in je haar trekt. Na één uur intrekken heeft het al effect. Na maar liefst 16 uur is bijna alles opgenomen in het haar. Dus hoe langer je het in je haar laat, hoe beter.

Voordelen van kokosolie als haarmasker

  • Het haar voelt dikker.
  • Het haar wordt sterker. Goed bij poreus haar, dat bijvoorbeeld vaker geblondeerd is.
  • Het haar krijgt meer glans.
  • Droog haar wordt gehydrateerd. Goed voor bijvoorbeeld krullend haar, wat van nature wat droger is van textuur en voor haar dat al vaker geverfd is.
  • Als je snel last hebt van klitten, pluizend, dof of moeilijk doorkambaar haar is een kokosmasker ideaal.
  • Breng je het ook aan op de hoofdhuid, dan wordt de huid daar ook gehydrateerd. Fijn voor een gevoelige/droge hoofdhuid met eventueel schilfers.

Mis je glans in je haar? Voelt je haar droog en stug of is het beschadigd, waardoor het niet meer soepel en mooi valt? Het haarverbeterend pakket kan de oplossing zijn

Hoe breng je het aan?

Kokosolie is een vaste substantie, die bij een warme temperatuur vloeibaar wordt. Doe een paar lepels kokosolie in een bakje en zet deze in de magnetron tot het een vloeibare substantie wordt. (Let goed op, want het wordt al snel veel te heet! Ik heb ervaring met een bakje dat in stukjes is ontploft tijdens het opwarmen. En olie schoonmaken is niks aan kan ik je vertellen..) Daarna kan je het aanbrengen. Makkelijk is, om je haar te verdelen met een klem, zodat je de olie overal in het haar kan aanbrengen. Begin onder in je nek en pak een beetje haar. Zet de rest vast met de klem. Breng de kokosolie aan en pak weer een beetje haar uit de klem. Herhaal dit tot de olie overval in je haar zit. Doe daarna je haar bijvoorbeeld in een knot, zodat het kan intrekken. Was je haren na het intrekken wel 2 keer uitgebreid (van hoofdhuid tot de punten) met shampoo en gebruik daarna een conditioner, zodat de olie goed uit je haar is.

Als het niet goed uit je haren is, blijft het vettig aanvoelen. Als dit gebeurt, denk dan niet gelijk: ‘dit is niks voor mij’, maar was het de volgende keer dan nog een keertje extra. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zal je echt verschil merken aan de kwaliteit van je haar.

Kokosolie

TIP Leg een handdoek over je kussen, zodat je er mee kan slapen en de kokosolie de hele nacht kan intrekken.

Je kunt dit masker net zo vaak herhalen als je zelf wilt. Mijn voorkeur zou elke week, of om de week zijn. Als je dat teveel gedoe vindt, kun je het ook af en toe eens doen. Het heeft dan ook al effect.

Vind je kokosolie te ingewikkeld doordat je het moet verwarmen? Kies dan voor de herstellende olie van Hairborist en gebruik deze olie 1 keer per week voor het wassen om je haarkwaliteit te verbeteren

    Ontvang de gratis online folder vol met echte tips om glanzend gezond haar te creëren! Laat hieronder je email-adres achter en ontvang ‘m direct
    Holler Box