Site Logotype
Haar

Ayurvedische poeders als haarmasker

Verbeter je haar door plantaardige poeders te gebruiken als haarmasker. Ze zijn zonder synthetische toevoegingen en verbeteren de haar en hoofdhuid. De poeders zijn gemaakt van planten en vruchten, meer niet. Meng een poeder met water of een verzorgende olie en je hebt een 100% natuurlijk haarmasker! Wanneer het word gemengd met een olie, zal het masker nog meer verzorgend zijn, al is het gebruik van de poeder alleen al heel goed voor je haar. Denk bij een olie aan bijvoorbeeld zuivere arganolie, druivenpit-olie of kokosolie. De plantenpoeders kunnen gebruikt worden als alternatief voor een shampoo, conditioner of als haarmasker. 

Amla poeder Perfect als haarmasker te mengen met olie of water

De poeder is gemaakt van de vrucht kruisbes. Heeft een hoog gehalte aan vitamine C en A en is licht reinigend. Het haar voelt dikker en voller doordat het een beschermend laagje om het haar legt. Beschermt daardoor het haar tegen schuring of bijvoorbeeld chloor tijdens het zwemmen. Zeer goed te gebruiken bij droog haar en krullen. Geschikt na chemisch kleuren om het haar een booster te geven. Verzorgend voor de hoofdhuid en gaat huidschilfers tegen. Ze zeggen dat het stimulerend is voor de haargroei. Let op met heel lichtblond haar. Bij Amla poeder kan heel lichtblond haar iets donkerder kleuren.

Cassia poeder Perfect als haarmasker te mengen met olie of water

De poeder is gemaakt van de plant Cassia Obovata. Werkt voedend en haar versterkend. Zorgt voor glans en legt een laagje om het haar waardoor het dikker aanvoelt. Het laagje reflecteert licht, waardoor het mooi gaat glanzen. Kan ook op zeer lichtblond haar worden gebruikt, het laat geen kleurlaagje achter. Geschikt na chemisch kleuren om het haar een booster te geven.

Shikakai poeder Niet als haarmasker, maar perfect te mengen met water als shampoo

De poeder is gemaakt van de plant Acacia concinna. Bevat saponine dat werkt als een natuurlijke zeep. Reinigt heel mild, zodat de natuurlijke oliën en talg op de hoofdhuid niet teveel aangetast worden. Ze zeggen ook hierbij dat het de haargroei stimuleert. Shikakai poeder wordt wel gebruikt in plaats van een shampoo. 

Tip: Wist je dat talg en vetten die door de hoofdhuid worden aangemaakt heel goed zijn voor de rest van je haar? Het geeft je haar bescherming en glans. Probeer eens wat vaker goed door te borstelen naar de rest van je haar en stel het wassen nog een dagje uit.

Goed om te weten!

  • Niet iedereen vindt de geur lekker. Voeg desnoods een paar druppels etherische olie toe.
  • Maak de poeder aan met kokend water tot een dik papje die smeerbaar is. Olie naar keus toevoegen.
  • Je kunt een plantenmasker inpakken in een warme handdoek of heatcap zodat het nog beter wordt opgenomen. 
  • Geef het tijd. Hoe vaker je het gebruikt, hoe meer je haar zal verbeteren en je het verschil zal zien!

Tip: Kies voor een zuivere olie. Een niet-zuivere olie is vaak aangelengd met een andere goedkope olie of niet koudgeperst, waardoor het minder tot niet meer werkt. Een zuivere olie is te herkennen aan de ingrediëntenlijst of aan de prijs. Dit geldt hetzelfde voor een plantenpoeder. Kijk goed of de poeder niet gemengd is en kijk waar het vandaan komt.

Share