Site Logotype
Haar

7 tips voor mooi lang haar

Haar groeit uit de hoofdhuid en daar zitten dan ook de cellen die voor haargroei zorgen. Wanneer haar beschadigd is het dus niet meer te herstellen. Belangrijk dus om het haar goed te verzorgen en zo min mogelijk te beschadigen. Hieronder 7 tips voor mooi lang haar.

Elke 2 a 3 maanden knippen

Wil je mooi lang haar, stel dan niet het knippen te lang uit! Lang droog haar met afgebroken en gespleten haarpunten is uiteindelijk ook niet mooi. Gemiddeld groeit haar uit de hoofdhuid 1 cm per maand. Elke 2/3 maanden een 0,5 centimeter knippen, voorkomt gespleten haarpunten met lengte behoudt.

Hairdusting knippen 

Laat alle gespleten haarpunten uit heel het haar knippen met de speciale kniptechniek. Wanneer een gespleten haarpunt niet geknipt wordt, splijt deze op ten duur af naar verderop in het haar en breekt af. Er ontstaat weer een nieuwe gespleten haarpunt. Wanneer er veel gespleten haarpunten in het haar zitten, mist het glans en oogt het droog en dof. Met Hairdusting worden al deze puntjes opgezocht en uit het haar geknipt.

Hairdusting is geen normale knipbeurt, het is een knip-methode om je haar weer glanzend te krijgen en de dunne slierten aan de onderkant van je haar voorkomt, mits je dit tijdig doet. Hairdusting hoef je minder vaak te herhalen dan een normale knipbeurt. Aan te raden is om de eerste keer Hairdusting te combineren met een normale knipbeurt voor gezond haar, maar natuurlijk kan dit in overleg.

Minder vaak wassen

De hoofdhuid vormt vanzelf een gezond laagje talg en vetten die je hoofdhuid en haren beschermen. Zodra deze laag te vaak van de hoofdhuid wordt gewassen, zal de talgproductie omhoog gaan. Dit kan zorgen voor snel vet haar. Eigenlijk is de hoofdhuid dan te droog, maar doordat een wasbeurt de beschermende laag van de hoofdhuid afhaalt, gaat het dus meer talg aanmaken.

Vaak wassen maakt niet alleen de hoofdhuid droger, maar droogt ook het haar uit. Tijdens het borstelen, verdeel je de vetten over de rest van het haar die zorgt voor bescherming. Dus vaker borstelen en 2 keer wassen in de week is meestal voldoende. Blijft haar toch te snel vet, gebruik dan eens een droogshampoo om een wasbeurt een dagje uit te stellen. Dat zorgt ook nog eens voor volume. Winwin toch?!

Elke week een masker/kokosolie/plantaardige poeder 

Gebruik echt elke week een masker! Dit is écht écht écht nodig om te zorgen dat haren gevoed blijven. Haar schuurt tegen kleren of op een hoofdkussen tijdens het slapen. Gebruik van een föhn, verwarming of zon, kan allemaal zorgen voor pluizig en droog haar of meer gespleten punten. Zorgen dat haar mee gevoed is zorgt voor bescherming. Denk hierbij zeker eens aan een kokosmasker of plantaardig masker. Lees meer in andere blogs.

Altijd shampoo afsluiten met een conditioner

Shampoo zorgt ervoor dat haarschubben lichtjes open gaan staan en neemt al het vuil op. Een conditioner zorgt dat schubben zich weer sluiten. Zonder conditioner blijven schubben iets open staan en zorgt voor stug pluizig haar dat weinig bescherming heeft.

Weinig gebruik maken van hitte

Probeer een zo laag mogelijke stand voor hitte te gebruiken, in geen geval 200 graden. Mocht een stijl of krultang gebruiken, probeer eens te kijken wanneer (dus met welke temperatuur) het haar niet meer stijl wordt. Gebruik altijd een leave-in of haarolie om het haar te beschermen.

Gebruik geen siliconen

Siliconen is een veel gebruikt ingrediënt in haar en huidverzorging. Het legt een soort plastic laagje om het haar, waardoor tijdelijk het haar gaat glanzen. Verder doet het niks voor het haar. Kies een product waardoor het haar gaat glanzen en gevoed wordt en niet alleen maar lijkt alsof het haar glanst. De meeste siliconen zijn moeilijk uit te wassen en zorgen voor build-up (een een viezig laagje om je haar), wat het haar op den duur verzwaart. Haar is dan moeilijk in model te brengen en gaat er juist steeds doffer uitzien.

Share